Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Η απουσία οράματος και ικανοτήτων είναι εμφανής στη Δημοτική Αρχή





             Η ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΎΠΟΛΟΓΙΣΜΟ



Εκ μέρους της Παράταξης « ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» o κ.  Μιλτιάδης Καναβός έκανε ερωτήσεις σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία του προϋπολογισμού  εκπροσωπώντας την παράταξη κατόπιν δήλωσης του κύριου Μανούρη και άσκησε έντονη κριτική .
        Πιο συγκεκριμένα είπε:
< Έτσι λοιπόν μας παρουσιάζετε έναν προϋπολογισμό, τον ίδιο με τη προηγούμενη χρονιά που συνάδει με την οικονομική συγκυρία την οποία βιώνει η χώρα και εναρμονίζεται με τις πολιτικές αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής.
     Επιτρέψτε μου όμως να σας πω ότι:
α) ο προϋπολογισμός έπρεπε να περιέχει περισσότερα στοιχεία για να είναι ευανάγνωστος και συγκρίσιμος με τον αντίστοιχο του προηγούμενου οικονομικού έτους.
β) έπρεπε να συνοδεύεται από συνημμένους πίνακες έργων και προμηθειών, να παραθέτει χρηματοοικονομικούς δείκτες αλλά και άλλους αριθμοδείκτες (δείκτες δομής προϋπολογισμού), καθώς επίσης να υπογραμμίζει, να αναλύει και να εξηγεί περισσότερες εγγραφές σημαντικών υγιών εσόδων και εξόδων στην αιτιολογική έκθεση.
     Αγαπητοί συνάδελφοι εμείς δεν πρόκειται να σας κατηγορήσουμε ως πρωταθλητές στην κακοδιαχείριση και δεν θα χρησιμοποιήσουμε τον γνωστό σε σας λαϊκισμό ότι ο προϋπολογισμός που φέρνετε είναι αποτυχία και άλλα τέτοια.
Είναι προϋπολογισμός που αποτυπώνει το ρεαλισμό της σταδιακής οπισθοδρόμησης.
Θέλουμε όμως να αντιληφθούμε ως Δήμος, σε ποια εποχή ζούμε, να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, να επενδύσουμε στην πραγματική οικονομία, να αξιοποιήσουμε προγράμματα, ευκαιρίες και όλα τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εσείς δεν το κάνετε αυτό γιατί η πολιτική σας φιλοσοφία δεν είναι συμβατή με την ίδια την Ευρώπη και την ανάπτυξη της χώρας μέσα απο τις επενδύσεις και την ουσιαστική αποκέντρωση πόρων από το κεντρικό κράτος στους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας μας>
    Ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Μανούρης στο κλείσιμό  του υπογράμμισε την άψογη οικονομοτεχνική ανάλυση του κυρίου Καναβού καθώς και την ουσιαστική πολιτική του τοποθέτηση  για την στόχευση του προϋπολογισμού. Υπογράμμισε ότι ο συνάδελφος με το πολιτικό του ήθος εκπροσώπησε την παράταξή μας δείχνοντας την διαφορετική προσέγγισή μας σε σχέση με την Δημοτική Αρχή στα ζητήματα ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας μας και όχι μόνο. Επίσης ο κύριος Μανούρης είπε απευθυνόμενος στον Δήμαρχο κύριο Γκότση <Απλώς επιχειρείτε να διαχειριστείτε τη μιζέρια χωρίς καμιά προσπάθεια έστω να μιμηθείτε επιτυχημένες συνταγές  άλλων Δήμων που είχαν αποτελέσματα ορατά στους δημότες τους αξιοποιώντας πόρους και δυνατότητες. Επίσης οι λογικές που θέλουν την αυτοδιοίκηση για έναν ακόμη χρόνο να μειώνει τα έσοδά της, σας βρίσκουν χωρίς να διεκδικείτε ότι μας ανήκει. Διοικείτε από το 2011 και τη στασιμότητα και τη δυσπραγία σας τα πρώτα χρόνια τη φορτώνατε στην κεντρική Κυβέρνηση.
Από το 2015 και μετά μας τα αλλάξατε. Μιλάτε για αναγκαστικές προσαρμογές και υπηρετείτε το μνημόνιο που κατηγορούσατε.
Όμως το πρόβλημα το δημιουργούν οι ιδεοληψίες σας ,η αδράνεια ή η ανικανότητα να προσεγγίσετε την ανάπτυξη της πόλης με σύγχρονες μεθόδους που εφαρμόζουν άλλοι Δήμοι.>
   Μάλιστα ο  κύριος Μανουρης ανέφερε ότι η κυρία Κατημερτζή στις πίτες των Συλλόγων του Γενάρη του 2015 έταξε μια χρονιά ανάπτυξης και χαμόγελα για την πόλη μας και την Ελλάδα.
Πέρυσι όμως δεν τόλμησε να μιλήσει για το χάλι που ακολούθησε.
Σήμερα μας κόβουν το 10% από τις λειτουργικές δαπάνες για τα σχολεία και δεν αντιδρά η Δημοτική Αρχή, ούτε θα έχουμε στις επετείους τον κ. Δήμαρχο να λέει από τα μικρόφωνα όσα έλεγε για τις κακές κυβερνήσεις πριν το 2015, που προέβησαν σε συνενώσεις σχολείων και υπηρέτησαν μνημόνια με στόχο τη φτωχοποίηση του κόσμου.
   Σήμερα όμως αποδέχεστε ποσοστό του ΕΝΦΙΑ του επάρατου να δίνεται στην αυτοδιοίκηση και δεν είστε το ίδιο διεκδικητικοί.
    Οι ποδηλατοδρόμοι, το κέντρο Ενημέρωσης Ανέργων, η ελεγχόμενη στάθμευση και τα μεγάλα έργα της περιφέρειας, άλλα αφέθηκαν στη λήθη και άλλα έχουν καθυστερήσει τόσο που έχουν γίνει ανέκδοτα.
    Εμείς διαφωνήσαμε τόσο στο Τεχνικό Πρόγραμμα όσο και στα ανταποδοτικά, θεωρώντας ότι τα πλεονάσματα των 800.000 και η απουσία προγραμματισμού στις προμήθειες δεν εγγυώνται τη σωστή ανάπτυξη του τομέα της καθαριότητας ενω ταυτοχρονα  δεν έχουμε τίποτε νέο για την ανακύκλωση.
    Ο κύριος Μανούρης έκλεισε λέγοντας ότι η απουσία οράματος και ικανοτήτων είναι εμφανής στη Δημοτική Αρχή.

  « Εμείς καταψηφίζουμε τον προϋπολογισμό ως μία ουτοπική παρουσίαση ενός φτωχού προγραμματισμού ακόμα και ως απλού ευχολογίου να το δει κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.