Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

“ Κακή η εικόνα της καθαριότητας¨












               ¨Δεν μπορείτε να εκτελέσετε τον προϋπολογισμό των ανταποδοτικών¨

Παρέμβαση του κ. Μανούρη στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ν. Ιωνίας της 14ης Νοεμβρίου.

  Στο πλαίσιο της συζήτησης του 7ου θέματος για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης κ. Μανούρης, κατέκρινε την Δημοτική Αρχή για την κακή εικόνα της καθαριότητας στη πόλη και έθεσε το ερώτημα γιατί με τόσα προβλήματα και ελλείψεις απορριμματοφόρων, σκούπας καθώς και την περσινή πρόβλεψη για μετατροπή ενός φορτηγού  αυτοκινήτου ώστε να χρησιμοποιείται για τη μεταφόρτωση απορριμμάτων από τα δύο μικρότερα απορριμματοφόρα, τελικά αγοράστηκε μόνο ένα απορριμματοφόρο  και τα υπόλοιπα μεταφέρθηκαν για το 2017 με αποτέλεσμα τα μικρά απορριμματοφόρα να μένουν αδρανή και τα παλαιά να στάζουν στους δρόμους υγρά και λάδια αντί να έχουν αντικατασταθεί με καινούρια από το 2016.  Επίσης έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί η προμήθεια νέας σκούπας (σαρώθρου).
  Ο κ. Μανούρης είπε μεταξύ άλλων:
     «Η Παράταξή μας θεωρεί τουλάχιστον δείγμα προχειρότητας και έλλειψης οργανωτικού πνεύματος ,το γεγονός ότι ενώ δεν έγιναν όσα είχατε προϋπολογίσει και χρειαζόταν η πόλη και οι συμπολίτες μας, εμφανίσατε το 2016 πλεόνασμα περίπου 900.000 ευρώ. Αυτό δείχνει ότι δεν είστε αξιόπιστοι στην εκτέλεση των ανταποδοτικών».


  Σε  συνδυασμό με την χειροτέρευση  της εικόνας στην πόλη και την στασιμότητα στον τομέα της ανακύκλωσης από το 2010 και μετά, ο κ. Μανούρης δήλωσε ότι η παράταξη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  θα ψηφίσει  λευκό στη πρόταση της Δημοτικής Αρχής  για τα  ανταποδοτικά.  Με δεδομένη την περσινή μας πρόταση για μείωση του συντελεστή κατά 10% είπε ο κ. Μανούρης, θεωρούμε ότι μετά το φετινό σας πλεόνασμα επαληθευτήκαμε και ζητάμε για φέτος μείωση του συντελεστή ανταποδοτικότητας τελών κατά 15%.


Γραφείο Τύπου της Δημοτικής Παράταξης ¨ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ¨


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.